Henkilökunta


Kaisa Juhajoki, Eläinlääkäri, yrittäjä

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2012, ja tehnyt kandivuosista lähtien pieneläinpainotteista praktiikkaa.  Perustin yritykseni Pyynikin eläinkääkärit syksyllä 2019. Lisäksi olen ollut mukana perustamassa Eläinklinikka Norppaa Savonlinnaan keväällä 2019. Aiemmin olen työskennellyt päivystävillä pieneläinklinikoilla usean vuoden ajan sekä esimiehenä että päivystäjänä. Työssäni olen erityisesti perehtynyt kirurgiaan ja hammashoitoihin, ja lisäksi kouluttaudun ortopedian saralla. Muita ammatillisia mielenkiinnonkohteitani ovat ensi- ja tehohoito ja traumatologia. Pidän myös kissojen hoitamisesta. Lisäksi minulle on tärkeä huomioida aina kokonaisuus lemmikin hoidossa sekä eläinlääkäripalvelun tuottamisessa. 

Jatkokouluttaudun vuosittain useilla kotimaisilla ja ulkomaisilla kursseilla. Hoidan kaikenlaisia potilaita, ja teen hammashoitoja sekä ontumatutkimuksia. Kotoa meiltä löytyy kolme koiraa: novascotiannoutajat Kaapo ja Vimma sekä kodinvaihtajana perheeseemme päätynyt pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Nuppu.

Jäsenyydet: Suomen eläinlääkäriliitto, Suomen eläinlääkäripraktikot ry, AovetSaara Joukanen, eläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2014. Olen työskennellyt kunnaneläinlääkärinä Hämeenlinnassa ja Nilsiässä valmistumiseni aikoihin. Kuitenkin melkein heti valmistuttuani aloin työskennellä pieneläinlääkärinä pieneläinklinikalla. Työskentelin sairaalatasoisella pieneläinklinikalla noin kymmenen vuotta ennen siirtymistäni Pyynikin tiimiin.

Allekirjoitan täydellä sydämelläni Pyynikin eläinlääkäreiden moton: "hoida potilaitasi, kuin hoitaisit omaa lemmikkiäsi". Minulle on tärkeää huomioida eläinpotilaan lisäksi myös omistajan huoli, omistajan mieliala ja jaksaminen vaikuttaa merkittävästi myös eläinystävän toipumiseen.

Eläinsairaalassa työskennellessäni olen hoitanut laajalti sekä päivystys-, sairaala- että peruspotilaita. Olen erityisen kiinnostunut pehmytkudoskirurgiasta ja päivystystapaukset ovat myös lähellä sydäntäni. Teen sopimuksen mukaan myös kotikäyntejä (esimerkiksi eutanasiat, pentutarkastukset). Kotikäynneistä voit kysellä lisää ajanvarausnumerostamme. Asun Iittalassa perheeni kanssa, perheeseemme kuuluu ihmisten lisäksi bordercolliet Mini ja Max, borderterrieri Rasti, maatiaiskissat Nysä, Nasse ja Hermanni sekä liuta kanoja. Lisäksi minulla on oma hevonen. Olen aktiivinen koiraharrastaja, koirieni kanssa olen tähän asti harrastanut PK-lajeja, lähinnä hakua sekä tottelevaisuutta. Lammaskoirat ovat päässeet myös paimentamaan lampaita. Tuoreimman laumanjäsenemme Rastin kanssa olemme aloitelleet pikkuhiljaa tutustumista myös agilityn saloihin.


Johanna Sulonen, Eläinlääkäri

Olen valmistunut Helsingin yliopistosta eläinlääkäriksi 2004. Valmistuttuani olen työskennellyt useilla pieneläinklinikoilla. Kokemusta on kertynyt lähes kymmenen vuoden ajalta päivystävästä pieneläinsairaalasta. Lisäksi olen työskennellyt löytöeläinten parissa vuodesta 2007 vastaten niiden terveyden- ja sairaudenhoidosta Helsingin eläinsuojeluyhdistyksellä. Yksityisyrittäjäksi siirryin eläinlääkäriasema Helmeen kesällä 2020.

Olen perehtynyt sisätauteihin ja diagnostiseen kuvantamiseen, erityisesti vatsaontelon ultraäänitutkimuksiin. Olen kouluttautunut koti- ja ulkomaisilla kursseilla säännöllisesti. Olen viimeistelemässä pieneläinsairauksien erikoistumistutkintoani Helsingin yliopistossa.

Tutkimusta olen tehnyt liittyen koirien sappirakon sairauksiin. Erityisiä mielenkiinnon kohteita ovat ruoansulatuskanavan sairaudet.

Työssäni pyrin asiakaslähtöiseen toimintatapaan, selvittämään eläimen oireiden tarkat syyt, parhaan mahdollisen hoidon ja yhdessä eläimen omistajan kanssa parantamaan potilaan elämänlaatua.

Pyynikillä hoidan erityisesti sisätautipotilaita, kuten esim. kroonisista mahavaivoista (oksentelu/ripulointi), lisääntyneestä juomisesta ja virtsaamisesta, laihtumisesta ja epämääräisistä kivuista/väsymyksestä kärsiviä lemmikkejä.Kukka, klinikkaeläinhoitaja

Olen suorittanut klinikkaeläinhoitajan ammattitutkinnon vuonna 2017. Eläintenhoitajan tehtävien monipuolisuus ja jokaisen päivän uudet kohtaamiset ovat työn suola. Erityisesti eläinvanhukset ovat lähellä sydäntä.Satu, klinikkaeläinhoitaja

Valmistuin syksyllä 2020 klinikkaeläinhoitajaksi oppisopimuksella.

Klinikkaeläinhoitajan työssä minua erityisesti kiinnostavat eläinten hammashoidot, sekä tuki- ja liikuntaelimiin liittyvät sairaudet.

Vapaa-aikana koirat ovat elämässä vahvasti läsnä. Tällä hetkellä mittelspitzejä asustaa kotona viisi kappaletta, ja kasvatuksen myötä myös pentuja on säännöllisen epäsäännöllisesti. Viikonloppuja täyttävät näyttelyreissut Suomessa ja maailmalla.


Mirka, klinikkaeläinhoitaja