Henkilökunta


Kaisa Juhajoki, Eläinlääkäri, yrittäjä

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin yliopistosta vuonna 2012, ja tehnyt sen jälkeen pieneläinpainotteista praktiikkaa.  Ennen oman klinikan perustamista olen työskennellyt monipuolisesti sekä kunnaeläinlääkärinä että pieneläinklinikoilla. Minulla on erityisesti kokemusta pieneläinten hammashoidoista sekä eläinsairaalan päivystystyöstä. Perustin yritykseni Pyynikin eläinkääkärit syksyllä 2019, ja omat tilat klinikalleni valmistuivat huhtikuussa 2020. Lisäksi olen ollut mukana perustamassa Eläinklinikka Norppaa Savonlinnaan keväällä 2019. Jatkokouluttaudun kirurgian ja hammashoitojen saralla. Muita ammatillisia mielenkiinnonkohteitani ovat ensi- ja tehohoito sekä traumatologia. Minulle on tärkeää huomioida aina kokonaisuus niin lemmikin hoidossa kuin eläinlääkäripalvelun tuottamisessakin. 

Pyynikin eläinlääkäreissä hoidan kaikenlaisia potilaita, ja teen hammashoitoja sekä ontumatutkimuksia. Kotoa meiltä löytyy kolme koiraa: novascotiannoutajat Kaapo ja Vimma sekä kodinvaihtajana perheeseemme päätynyt pitkäkarvainen kääpiömäyräkoira Nuppu.

Ammatillisia jatkokoulutuksia mm:

ESAVS Soft Tissue Surgery 1

Koirien ja kissojen hammashoito 1

Koiran ja kissan hammasröntgenkuvaus

Aovet Principles of Fracture Management in the Dog and cat


Jäsenyydet: Suomen eläinlääkäriliitto, Suomen eläinlääkäripraktikot ry, AovetSaara Joukanen, eläinlääkäri

Olen valmistunut eläinlääkäriksi Helsingin Yliopistosta vuonna 2014. Olen työskennellyt kunnaneläinlääkärinä Hämeenlinnassa ja Nilsiässä valmistumiseni aikoihin. Kuitenkin melkein heti valmistuttuani aloin työskennellä pieneläinlääkärinä pieneläinklinikalla. Työskentelin sairaalatasoisella pieneläinklinikalla noin kymmenen vuotta ennen siirtymistäni Pyynikin tiimiin.

Allekirjoitan täydellä sydämelläni Pyynikin eläinlääkäreiden moton: "hoida potilaitasi, kuin hoitaisit omaa lemmikkiäsi". Minulle on tärkeää huomioida eläinpotilaan lisäksi myös omistajan huoli, omistajan mieliala ja jaksaminen vaikuttaa merkittävästi myös eläinystävän toipumiseen.

Eläinsairaalassa työskennellessäni olen hoitanut laajalti sekä päivystys-, sairaala- että peruspotilaita. Olen erityisen kiinnostunut pehmytkudoskirurgiasta ja päivystystapaukset ovat myös lähellä sydäntäni. Teen sopimuksen mukaan myös kotikäyntejä (esimerkiksi eutanasiat, pentutarkastukset). Kotikäynneistä voit kysellä lisää ajanvarausnumerostamme. Asun Iittalassa perheeni kanssa, perheeseemme kuuluu ihmisten lisäksi bordercolliet Mini ja Max, borderterrieri Rasti, maatiaiskissat Nysä, Nasse ja Hermanni sekä liuta kanoja. Lisäksi minulla on oma hevonen. Olen aktiivinen koiraharrastaja, koirieni kanssa olen tähän asti harrastanut PK-lajeja, lähinnä hakua sekä tottelevaisuutta. Lammaskoirat ovat päässeet myös paimentamaan lampaita. Tuoreimman laumanjäsenemme Rastin kanssa olemme aloitelleet pikkuhiljaa tutustumista myös agilityn saloihin.


Johanna Sulonen, Eläinlääkäri, Pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri

Olen valmistunut Helsingin yliopistosta eläinlääkäriksi 2004 ja pieneläinsairauksen erikoiseläinlääkäriksi 2021. Valmistuttuani olen työskennellyt useilla pieneläinklinikoilla. Kokemusta on kertynyt lähes kymmenen vuoden ajalta päivystävästä pieneläinsairaalasta. Lisäksi olen työskennellyt löytöeläinten parissa vuodesta 2007 vastaten niiden terveyden- ja sairaudenhoidosta Helsingin eläinsuojeluyhdistyksellä. Yksityisyrittäjäksi siirryin eläinlääkäriasema Helmeen kesällä 2020.

Olen perehtynyt sisätauteihin ja diagnostiseen kuvantamiseen, erityisesti vatsaontelon ultraäänitutkimuksiin. Olen kouluttautunut koti- ja ulkomaisilla kursseilla säännöllisesti. Olen viimeistelemässä pieneläinsairauksien erikoistumistutkintoani Helsingin yliopistossa.

Tutkimusta olen tehnyt liittyen koirien sappirakon sairauksiin. Erityisiä mielenkiinnon kohteita ovat ruoansulatuskanavan sairaudet.

Työssäni pyrin asiakaslähtöiseen toimintatapaan, selvittämään eläimen oireiden tarkat syyt, parhaan mahdollisen hoidon ja yhdessä eläimen omistajan kanssa parantamaan potilaan elämänlaatua.

Pyynikillä hoidan erityisesti sisätautipotilaita, kuten esim. kroonisista mahavaivoista (oksentelu/ripulointi), lisääntyneestä juomisesta ja virtsaamisesta, laihtumisesta ja epämääräisistä kivuista/väsymyksestä kärsiviä lemmikkejä.Satu, klinikkaeläinhoitaja

Valmistuin syksyllä 2020 klinikkaeläinhoitajaksi oppisopimuksella.

Klinikkaeläinhoitajan työssä minua erityisesti kiinnostavat eläinten hammashoidot, sekä tuki- ja liikuntaelimiin liittyvät sairaudet.

Vapaa-aikana koirat ovat elämässä vahvasti läsnä. Tällä hetkellä mittelspitzejä asustaa kotona viisi kappaletta, ja kasvatuksen myötä myös pentuja on säännöllisen epäsäännöllisesti. Viikonloppuja täyttävät näyttelyreissut Suomessa ja maailmalla.


Mirka, klinikkaeläinhoitaja


Eeva Vänni, klinikkaeläinhoitaja


Janika Lampinen, oppisopimuskoulutettava klinikkaeläinhoitajaHarjoittelijat

Klinikallamme on jatkuvasti vaihteleva määrä hoitajaharjoittelijoita sekä eläinlääkäriopiskelijoita oppimassa työskentelyä pieneläinklinikalla. Panostamme mielellämme nuorten innokkaiden ammattilaisten kouluttamiseen. Mikäli sinulla on opiskelupaikka (klinikkaeläinhoitaja), ja haluaisit meille harjoitteluun, voit kysyä vapaita paikkoja meiltä sähköpostitse osoitteesta: toimisto@pyynikinelainlaakarit.fi.