Sisätaudit

Sisätaudeilla tarkoitetaan laajaa ryhmää erilaisia sairauksia, ja sisätaudit onkin yksi haastavimmista ja mielenkiintoisimmista osa-alueista eläinlääketieteessä. Sisätauteihin perehtynyt eläinlääkäri Johanna Sulonen vastaanottaa sisätautipotilaita muutamana päivänä kuukaudessa. 

Lue lisää Koiran ja kissan suolistovaivoista

Sairauksien selvittely vaatii monesti erilaisten syiden poissulkemista ja testien tekemistä. Näitä ovat esimerkiksi ultraäänitutkimus, röntgenkuvaus ja erilaiset laboratoriotutkimukset. Turhia tutkimuksia ei ole, sillä monet sairaudet oireilevat hyvin vaihtelevin tavoin, jolloin on usein mahdotonta tietää mistä on kyse ennen perusteellista kartoitusta. Toki joskus sokeakin kana jyvän löytää, mutta pääsääntöisesti tässä hommassa vaaditaan vähän enemmän pähkäilyä ja tutkimista ennen lopputulosta.

Tutkimus alkaa huolellisella esitietojen kyselemisellä. Omistajalta saatetaan kysyä mm. lemmikin aikaisemmista sairasteluista, sen ruokavaliosta, elinympäristöstä sekä oireiden laadusta ja kestosta. Hyvät ja tarkat esitiedot auttavat oikeille raiteille pääsemisessä, joten omistajan on hyvä miettiä jo ennen käyntiä näitä asioita, ja kirjata niitä esimerkiksi paperilapulle ylös, jottei mitään oleellista pääsisi unohtumaan.

Yleisimpiä sisätautisia ongelmia lemmikeillä:

  • suolisto-oireet, kuten ripuli
  • maksasairaudet (mm. sappirakon sairaudet)
  • munuaissairaudet ja virtsateiden sairaudet
  • sydänsairaudet
  • hengitystiesairaudet
  • sisäeriterauhasten sairaudet, kuten kilpirauhasen vajaatoiminta tai liikatoiminta (hypotyreoosi / hypertyreoosi), Addisonin tauti, Cushingin tauti, diabetes mellitus


Klinikan ajanvaraus auki 24/7

Pyynikin eläinlääkärit sijaitsee Tampereen Pyynikillä. Klinikka on hyvin varusteltu ja tiloihin on mukava tulla myös isomman lemmikin kanssa. Ilmaista paikoitustilaa on lähettyvillä Pyynikintorilla ja kadunvarsilla. 

Ajanvarauksestamme voit varata ajan tavanomaisimpiin toimenpiteisiin kuten rokotus, hammaskivenpoisto tai terveystarkastus. Voit varata ajan akuutissakin tilanteessa netissä.

Kotikäynnit, isommat toimenpiteet, leikkaukset ja hammasoperaatiot varataan aina puhelimitse numerosta 03 389 1010 oikeanlaisen ajanvarauksen sekä ohjeistuksen varmistamiseksi.