Pehmytosakirurgia

Palveluihimme kuuluu sekä päivystyskirurgia, että elektiivinen kirurgia

Klinikallamme on kattavasti varusteltu leikkaussali, jossa suoritamme pehmytosakirurgisia toimenpiteitä. Yleisimpiä toimenpiteitä ovat:

  • Kastraatio ja sterilisaatio
  • Kasvainten poisto, "ihopatit"
  • Keisarinleikkaus eli sektio
  • Märkäkohtuleikkaus
  • Virtsakivien poisto virtsarakosta
  • Vierasesineen poisto suolistosta
  • Silmän poisto
  • Varvasamputaatio
  • Häntäamputaatio

SUUNNITELLUT LEIKKAUKSET

Yleisimpiä elektiivisiä eli suunniteltuja leikkauksia pieneläimillä ovat kastraatio ja sterilisaatio. Kastraatiosta puhutaan urosten kohdalla, ja se tarkoittaa kivesten poistamista, jolloin eläin ei ole enää lisääntymiskykyinen, ja sen hormonitoiminta muuttuu testosteronitason laskiessa. Vastaavasti naaraseläimellä puhutaan sterilisaatiosta. Kissoilla sekä nuorilla koirilla leikkauksessa poistetaan vain munasarjat, mutta vanhemmilla yksilöillä tai epäiltäessä kohdussa tulehdusta tai muita muutoksia, poistetaan myös kohtu.

Suoritamme kastraatioita ja sterilisaatioita koirille, kissoille ja kaneille.

PÄIVYSTYSLEIKKAUKSET

Päivystysleikkauksista yleisimpiä ovat märkäkohtuleikkaus, erilaiset haavahoidot (esim. laajat puremahaavat tai metsästysonnettomuudet), vierasesineleikkaukset suolistosta ja keisarinleikkaus. Mahalaukun kiertymä eli torsio on myös hätätilanne, joka vaatii välitöntä leikkausta.

KASVAIMET

Klinikallamme leikataan erilaisia kasvaimia, ja näitä ovat mm. maitorauhaskasvaimet, ihokasvaimet, suukasvaimet, virtsarakon tai kohdun kasvaimet. Kasvainkirurgiassa tärkeässä osassa on potilaan kokonaisvaltainen arviointi ennen leikkauspäätöstä, jotta saavutetaan optimaalinen hoitotulos. Eläinlääkäri tekee aina yksilöllisen tutkimus- ja hoitosuunnitelman kasvainsairauksissa. Vaativammat kasvainoperaatiot sekä sytostaattihoitoa vaativat potilaat lähetämme eteenpäin onkologiseen kirurgiaan erikoistuneille kollegoille.

TURVALLINEN ANESTESIA

Leikkaukset suoritetaan turvallisesti ja valvotusti inhalaatioanestesiassa, ja käytössämme on moderni anestesianvalvontalaitteisto. Eläinlääkärimme huomioi kunkin potilaan yksilölliset tarpeet anestesiassa ennen leikkausta suoritettavan terveystarkastuksen perusteella. Eläinlääkäri saattaa myös suositella ennen anestesiaa tehtävää verinäyteanalyysia lemmikin terveydentilan tarkistamiseksi.

KOTIHOITO-OHJEET

Optimaalisen hoitotuloksen takaamiseksi on tärkeää noudattaa kaikkia eläinlääkärin antamia kotihoito- ohjeita tarkasti. Leikkauksen jälkeen käytettävät yleisimmät kipulääkkeet sekä antibioottikuurit saatte mukaan klinikalta, samoin kuin haavan nuolemiseen käytettävän kaulurin tai puvun.
​Leikkaushaavan tarkastus ja ompeleiden poisto n. 10-12 vrk kuluttua leikkauksesta sisältyy kaikkien leikkaustoimenpiteiden hintaan.

On aina tärkeä olla yhteydessä eläinlääkäriin mahdollisimman pian, mikäli havaitset lemmikkisi toipumisessa normaalista poikkeavaa.


Klinikan ajanvaraus auki 24/7

Pyynikin eläinlääkärit sijaitsee Tampereen Pyynikillä. Klinikka on hyvin varusteltu ja tiloihin on mukava tulla myös isomman lemmikin kanssa. Ilmaista paikoitustilaa on lähettyvillä Pyynikintorilla ja kadunvarsilla. 

Ajanvarauksestamme voit varata ajan tavanomaisimpiin toimenpiteisiin kuten rokotus, hammaskivenpoisto tai terveystarkastus. Voit varata ajan akuutissakin tilanteessa netissä.

Kotikäynnit, isommat toimenpiteet, leikkaukset ja hammasoperaatiot varataan aina puhelimitse numerosta 045-2506570 oikeanlaisen ajanvarauksen sekä ohjeistuksen varmistamiseksi.