Hammashoidot

PALVELEVA HAMMASKLINIKKA LEMMIKEILLE

  • Pentuna voi vaivana olla mm. irtoamattomat maitohampaat tai purentavirheet, vanhemmiten koirilla yleisimmin nähdään tulehdussairaus eli parodontiitti sekä hammasmurtumia. Kissoilla yleisesti esiintyviä hammassairauksia ovat hammassyöpymät (FORL) sekä parodontiitti.
  • Palveluihimme kuuluu maitohampaanpoistot ja pysyvien hampaiden poistot, jotka suoritamme suurelta osin leikkauksellisella tekniikalla. Käytössämme on viimeisintä tekniikkaa edustava hammasporayksikkö, hammasröntgenlaitteisto sekä anestesialaitteisto. Hammashoito suoritetaan aina turvallisesti ja valvotusti inhalaatioanestesiassa.
  • Panostamme myös mahdollisimman miellyttävään ja stressittömään klinikkakokemukseen sekä omistajan että lemmikin näkökulmasta.

Lemmikin hampaiden terveydestä huolehtiminen koko sen eliniän on erittäin tärkeä osa kokonaisvaltaista lemmikin terveydenhuoltoa. Suorittamiamme toimenpiteitä ovat: hammaskivenpoisto, hammashoito, hammasröntgenkuvaus, hampaan poisto.

Lemmikin hammasterveydestä huolehtiminen alkaa jo pentuna. Pentu kannattaa totuttaa hampaiden päivittäiseen harjaamiseen, sillä se on korvaamattoman tärkeää hampaiden terveenä säilymisen kannalta. Erityisesti pienissä roduissa on taipumusta kerätä runsaasti plakkia, joka johtaa tulehdukseen ja lopulta hampaiden menettämiseen. Lisäksi suussa muhiva tulehdus voi veren välityksellä levitä eri puolille elimistöä aiheuttaen jopa vakavan sairastumisen tätä kautta.

Suurin työ tehdään kotona. Klinikalla neuvomme mielellämme kotihoidon toteutuksessa. Tehokkain keino torjua plakkia on päivitäinen hampaiden harjaaminen lemmikille sopivalla hammasharjalla ja hammastahnalla. Lisäksi myymälästämme löydät erikoisruokavaliot (Hill's t/d) hoidon tueksi. Aitoja luita emme suosittele hammasmurtumariskin vuoksi. Jos luita halutaan syöttää, on parasta pysytellä pehmeämmissä luulaaduissa (kana, lammas).

Suosittelemme, että pienikokoisille koirille suoritetaan ensimmäinen nukutuksessa tehtävä hammashoito noin 2-3 vuoden iässä, ja sen jälkeen yleensä vuosittain. Isokokoisille koirille ensimmäinen hoito voidaan usein tehdä vähän myöhemmin, mutta yksilöllisiä eroja on. Pyydä eläinlääkäriltäsi arvio lemmikin hampaiden kunnosta jokaisen eläinlääkärikäynnin yhteydessä, jottei isoja yllätyksiä pääse syntymään. 


Klinikan ajanvaraus auki 24/7

Pyynikin eläinlääkärit sijaitsee Tampereen Pyynikillä. Klinikka on hyvin varusteltu ja tiloihin on mukava tulla myös isomman lemmikin kanssa. Ilmaista paikoitustilaa on lähettyvillä Pyynikintorilla ja kadunvarsilla. 

Ajanvarauksestamme voit varata ajan tavanomaisimpiin toimenpiteisiin kuten rokotus, hammaskivenpoisto tai terveystarkastus. Voit varata ajan akuutissakin tilanteessa netissä.

Isommat toimenpiteet, leikkaukset ja hammasoperaatiot varataan aina puhelimitse numerosta 03 389 1010 oikeanlaisen ajanvarauksen sekä ohjeistuksen varmistamiseksi.