Blogi 

Maaliskuisena kevätpäivänä Calvin pääsi Pyynikin eläinlääkäreille tutkituttamaan sappirakkonsa. Toimenpide ei montaa minuuttia vienyt, kun sen suoritti pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri Johanna Sulonen, jolla ultra-anturi on ollut hyppysissä kerran jos toisenkin.

Meilläkin tutkitaan ja todetaan sappirakon sairauksia koirilla viikottain. Erityisesti shetlanninlammaskoirilla on todettu taipumusta mukoseele-nimiseen muutokseen sappirakossa. Mikä tämä vaiva oikein on ja mitä siitä tiedetään tällä hetkellä?

Potilaamme Sony on 5-vuotias amerikanstaffordshire-poika, joka tuotiin klinikalle tutkimuksiin voimakkaiden vatsaoireiden vuoksi marraskuussa 2020. Tammikuussa 2021 Sonylta päädyttiin poistamaan sappirakko leikkauksella.

Äkillinen oksennus- ja/tai ripulitauti on koiran yleisimpiä sairauksia ja sen aiheuttaja jää usein epäselväksi. Taudin hoidoksi riittää usein oireenmukainen tukihoito, mikäli koiran vointi pysyy reippaana. Hyvinvoivaa ripuloivaa koiraa voi seurata kotona parin päivän ajan. Kuitenkin pennun ollessa kyseessä, ota heti yhteyttä. Jos koira ripuloinnin...